Στις 5 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 1ου ΣΔΙΤ Απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Στην τελετή παρευρέθη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης, ο οποίος εγκαινίασε τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλος, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αστικών Αποβλήτων από το σύνολο σχεδόν της χώρας. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κ. Παναγιωτάκης καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο.

 


O Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκης



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Μαυρίδης

 


Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφας

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις μονάδες του εργοστασίου και να δουν από κοντά την επεξεργασία που υφίστανται τα αστικά απορρίμματα και το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών από το οργανικό υλικό και το υπόλειμμα που προορίζεται για ταφή.


Ξενάγηση στις μονάδες της ΜΕΑ

 

Μετά τον αγιασμό την μονάδας, το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑΔΥΜ κ. Περδικάρης ο οποίος καλωσόρισε όλους του εκλεκτούς καλεσμένους και παρουσίασε εν συντομία το έργο. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Λαμπρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Μαυρίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΑΔΥΜ κ. Μπόμπολας, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφας, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλος και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης. Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο κ. Σταθάκης πάτησε το «μπουτόν»  και …έβαλε μπρος το εργοστάσιο!


Καλή αρχή!

 

Το έργο, η μονάδα αλλά και ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης απέσπασαν τα εύσημα από όλους τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια, όπως καταδεικνύουν οι αναφορές του κ. Σταθάκη στη συμβολή «της εξαιρετικά αξιόπιστης εταιρείας, η οποία ανέλαβε το ρίσκο και διαθέτει την τεχνολογία και τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους έγινε όλη η διαδικασία του ΣΔΙΤ, που παρακολουθήσαμε στενά στο υπουργείο Οικονομίας, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στους όρους της σύμβασης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο κέντρο Event Plaza όπου οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για αυτό το σημαντικό για την περιοχή έργο.


Η δεξίωση στο Event Plaza

 

Το ενθύμιο της τελετής των εγκαινίων "Από σκουπίδι... στολίδι"

 

https://www.youtube.com/watch?v=gKUZ72_q0q4&t=2599s